Madam Erika

Den här bloggen kommer att handla om mitt nya hemmaliv, som sjukpensionär pga epilepsi. Det är fortfarande lite underligt, just tanken att jag gått i pension...Men jag har ju en familj och sådant, så jag kommer nog att få dagarna att gå...

Hur ska det här gå?

Publicerad 2015-08-10 13:07:44 i Hälsan,

Hej alla,
 
Idag är första dagen som min nya assistent har arbetat. Oj oj vad nervös jag varit inför den här dagen, hela helgen gick jag och funderade på allt mellan himmel och jord och fick ju såklart inget svar, eftersom hon inte börjat ännu.
Hon var här hos oss i en vecka just innan min man gick på semster och då var också Elias här hemma, men nu går han ju på dagis så nu hinner hon inte träffa honom alls på dagarna. 
 
Det känns jätte bra att min assistent inte träffar honom, för det är ju ändå jag som är mamma och inte hon. Ibland har de förmågan att i misstag ta över mamma-arbetet ifrån mig, trots att det inte är deras mening. Det måste vara svårt att vara assistent i ett främmande hem och familj.
 
Nu har jag i tre år haft assistent och jag har minsann haft många olika, nå inte så många men det känns som att jag haft många. I dag började ju Elias på dagis och meningen är som sagt att min man hämtar honom när han slutar jobba för dagen, men det är möjligt att kanske jag och någon till hämtar honom tidigare.
 
Det är för krävande för mig att ha assistent, så jag har sagt att den här nya kvinnan bara får arbeta hos mig halva-dagar, det går inte längre. Jag känner att jag kvävs och krossas inom och jag måste forstätta ha en främmande människa här hemma. Det är bara för mycket och jag orkar inte psykiskt med det längre! Men halva dagar klarar jag nog av, det måste jag helt enkelt!
 
Nu har min assistent slutat för dagen och min pappa har kommit hit, det känns bättre att ha honom här än som någon främmande sen mot slutet av dagen då vi väntar på min man. Det går som sagt inte längre...Hon var ju första dagen idag och hittills har det gått jätte bra och jag tror att det här kommer att funka bra. 

Kram /Erika 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Jag har placerat min blogg i Finlandbloggkartan.se!