Madam Erika

Den här bloggen kommer att handla om mitt nya hemmaliv, som sjukpensionär pga epilepsi. Det är fortfarande lite underligt, just tanken att jag gått i pension...Men jag har ju en familj och sådant, så jag kommer nog att få dagarna att gå...

Mina sommarprojekt

Publicerad 2015-07-17 15:23:00 i Odling/trädgård,

Hej alla,

Idag var jag och tittade på mina planteringar. Jag är jätte dålig på att hålla liv i mina blommor och antingen får de för mycket vatten eller så får de för lite vatten, och det slutar med att de dör. Jag har alltid mycket planer först och sen blir det inte så mycket av dem. :) 
Nu i år dock har alla mina planteringar överlevt och det är jätte roligt.

 
Till vänster längst bak är mina smultron-planteringar och sedan mina sticklingar som jag tog ifrån mina föräldrars rosor, :-). Längst till höger är mina mina körsbers tomater. Allt detta är helt från början, med egna frön som jag plockat och det har ju blivit helt okej. :) 
 
Det började med tomaterna, de tog jag frön ifrån ett par körsbers tomater som jag köpte, och torkade dem och sådde dem i små krukor hemma i fönster, då var det fortfarande kallt ute. Så det är en lång process att plantera tomater från början.
 
Smultonen är lika, vanliga smultron som jag köpt och torkat och sått i krukor. Där har det inte hänt något stort ännu, utan man ser bara att de kommit upp. 
 
Rosorna är från mina föräldrar och det är vanliga sticklingar som jag försöker att få rötter på nu. De måste vara så där nu i några veckor innan man kan se om de får rötter. Det är första gången jag gjort detta, så det ska bli spännande att se vad som händer med de.
 
Ikväll ska jag ut på Sjödagarna med en av min bästa kompis. Det ska bli kul, hon känner mig jätte bra så händer det något att jag får anfall så finns hon där. 
 
Ha en bra dag! 
Ciao / Erika 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Jag har placerat min blogg i Finlandbloggkartan.se!