Madam Erika

Den här bloggen kommer att handla om mitt nya hemmaliv, som sjukpensionär pga epilepsi. Det är fortfarande lite underligt, just tanken att jag gått i pension...Men jag har ju en familj och sådant, så jag kommer nog att få dagarna att gå...

In och ut

Publicerad 2015-09-20 11:08:36 i Hälsan,

Hej alla,

Nu har jag inte skrivit här på en tid. Jag har börjat sy rätt så mycket igen och tagit tag i mina affärer med dregglisarna. Nu är det ännu fler butiker som tagit in dem och det har faktiskt gått rätt okej. Annars är det ju Tradera som gäller. I natt har vi fått sova riktigt gott, det var faktiskt mina föräldrars idee att de skulle ha lilla Elias över natten så att vi, eller egentligen min man skulle få sova ordentligt. Han har ju MS så därför är det viktigt att han får sova bra han också emellanåt. Hmmm...min man har MS och jag har svår epilepsi, kan det vara bättre? Nå min mans MS är ju en bra sort, och hans läkare är inte (just nu i alla fall) orolig för framtiden för honom. När min man fick diagnosen MS så gick det upp ett ljus för mig, det var många frågor som jag haft tidigare, som jag nu fick svar på, en förklaring!  

Ni förstår att jag var orolig under min gravitidet, och speciellt under alla undersökningar som vi gjorde, jag bara gick som ett spöke under tiden vi väntade på svar. Men allt visade sig precis som det skulle och det har vi ju fått bevis på nu när vi har lilla killen, det är inget större fel på honom inte. :) Det går bra på dagis men ibland tycker jag att han är lite väl lugn i grupper, när andra barn hoppar runt så sitter han lugnt och stilla. Fast det är kanske för att han inte känner de andra barnen, jag vet inte. 

Elias hade vaknat kl. 6.00 i morse hos mina föräldrar och efter det hade det varit fullt upp i huset. :) Han kom till oss idag ungefär kl. 10.30 så då hade han varit uppe rätt så länge redan. Han var helt slut när han kom hem och det kändes som att idag måste han verkligen sova. Det kändes lite tokigt att han bara var hemma någon timme innan han gick och sova igen, det kändes ungefär som In och Ut! Lite tråkigt, men då är han ju på bättre humör sen senare. 

Idag ska mina favorit-karlar bygga på terassen, vi ska äntligen sätta upp skjutdörrarna, så att det mera blir ett uterum än som en terass med tak. Mina favorit-män är alltså min man, min pappa och sen så hjälper nu lilla Elias till där också, på sitt sätt. :) Hur mycket han hjälper till i slutändan, är kanske inte så mycket, men han brukar själv säga att han är med och bygger. :) 

Just nu ser det riktigt råddigt ut på terassen, allt ligger huller om byller, men det ska väl snart bli ordning på det, hoppas vi! Sen tänkte jag bara påpeka att nu har Mariehamns Stad beviljat mig personlig assistent tillsvidare heltid och egentligen exakt så som jag vill ha det. Äntligen har de förstått vår situation och nu är stressen över det helt borta. Nu gäller det bara att hitta en äldre kvinna som passar ihop med mig, jag är nog inte allt för lätt att arbeta för. :-)  

Kram / Erika 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Jag har placerat min blogg i Finlandbloggkartan.se!